Digitalisering och verktygshantering

Digitalisering och Verktygshantering

r kommer del 2 med exempel ur verkligheten om hur begreppet digitalisering kan få en praktisk betydelse får dig. Läs om hur du kan använda en enkel app för att skapa ordning och reda på saker och ting och göra stora besparingar!

Digitalisera Verktygshanteringen

En kund i byggindustrin berättade för mig att de tappar kanske 250 000 kr per år bara på verktyg som slarvas bort eller hanteras felaktigt. En annan kund inom verkstadsindustrin har tusentals olika verktyg som skall hanteras, vårdas och bytas ut, allt på en begränsad yta. Det ställer krav på både ledarskap och effektiva och förankrade rutiner och beteenden.

En av mina samarbetspartner, Expo Media Sweden AB, har utvecklat en app som hjälper er att hålla reda på verktygen. Den som skall använda ett verktyg scannar helt enkelt in det så att det blir spårbart till den personen. När han är klar med verktyget scannar han igen får att återlämna det. Är verktyget skadat eller i behov av service rapporteras detta så att näste man kan lita på att verktygen finns och att de fungerar.

Fördelarna är att:

  • alla verktyg inventeras viket innebär att man har en ekonomisk överblick
  • varje individ har ett tydligt ansvar får verktyget
  • man spar tid på att inte behöva leta efter verktyg
  • man minskar svinnet dramatiskt

Â

Appen

Här ser du hur appen ser ut. Snabbt och enkelt tillgänglig för alla, lÃätt att uppdatera och förbättra löpande.

Det första steget framåt

Om du vill veta mer om detta är du välkommen att ringa/maila. Du når mig här.

Inom kort kommer nästa nyhetsbrev om digitalisering och då kommer det att handla om hur du kan benchmarka din digitaliseringsnivå och korrelera med vinsten.

Vi hörs!

Hälsningar,
Rickard Hagtorn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *